4x Activiteiten voor kinderen zonder beeldscherm

4x Activiteiten voor kinderen zonder beeldscherm

De digitale wereld heeft ons in de afgelopen decennia veel voordelen gebracht, maar het heeft ook geleid tot een toename van het aantal kinderen dat veel tijd achter een beeldscherm doorbrengt. Van computerspelletjes tot sociale media en streamingdiensten, kinderen worden hier vaak door verleid om stil te zitten en binnen te blijven. Dit zorgt ervoor dat ze minder tijd besteden aan buitenspelen.

Het is belangrijk om kinderen aan te moedigen om regelmatig buiten te spelen en hen te helpen de digitale wereld in balans te brengen met activiteiten in de natuur. Buitenspelen biedt talloze voordelen, zoals lichaamsbeweging, sociale interactie, creativiteit en waardering voor de natuur. Dus, zoek jij activiteiten waarbij jouw kind de beeldschermen even links laat liggen? Wij hebben een aantal leuke ideeën die jullie samen buiten kunnen doen!

Speurtocht

Speurtochten kunnen kinderen helpen om op een interactieve manier de natuur te verkennen en hun observatievaardigheden te ontwikkelen. Het is daarnaast een enorm voordeel dat dit leuk is voor zowel jonge als oudere kinderen. Vind je het lastig om zelf een speurtocht te bedenken? Geen zorgen, want je kunt ze op heel veel webshops ook kant-en-klaar kopen. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is het uitzetten van de speurtocht bij jou in de buurt.

Fotografie

Kinderen kunnen hun creatieve kant ontdekken door buiten foto's te maken. Ze kunnen een camera of zelfs een smartphone gebruiken om interessante natuurfoto's te maken, zoals bloemen, dieren, landschappen of objecten in hun omgeving. Maak na jullie fotosessie een mooie collage die je kunt uitprinten en ophangen.

Boomhutten bouwen

Wie vond het vroeger niet leuk om een boomhut te bouwen? Door te bouwen ontwikkelen kinderen meer creativiteit, worden ze gestimuleerd om probleemoplossend te denken én worden de fysieke vaardigheden beter. Ga als eerste samen op de perfecte plek voor de hut en ga dan op zoek naar de beste materialen om te bouwen. Laat vooral jouw kind het voortouw nemen in dit project.

Boswandeling

Zoek jij een activiteit voor het hele gezin? Dan is een wandeling op een prachtige dag het leukste om te doen. Nederland kent heel veel mooie wandelroutes en daar zitten ook routes bij die speciaal voor kinderen zijn. Onze tip, restaurant Bluk. Een prachtige locatie waar je heerlijk kunt eten en drinken om vervolgens een mooie route te wandelen.

Wij zijn benieuwd of jij nog andere ideeën hebt! Deel ze vooral met ons.

Terug naar blog

Birth flowers