5 Must-Have items voor het eerste levensjaar van je baby

5 Must-Have items voor het eerste levensjaar van je baby

Het eerste levensjaar van je kind is een bijzondere tijd, vol ontdekkingen en mijlpalen. Maar, laten we eerlijk zijn, ook een jaar vol slapeloze nachten en emoties. Je moet in het eerste jaar echt je kindje leren kennen. De tips die je van iedereen krijgt zijn goed bedoeld, maar hoeven totaal niet te werken voor jouw kindje, en zelf had ik ook vaak dat dit stress opleverde. Ik dacht dan vaak bij mezelf: 'maar bij hen werkt het wel en waarom bij mij niet?'. Zelf hadden wij dit bijvoorbeeld bij inbakeren. Genoeg vrienden in onze omgeving zeiden dat hun kind hier heel veel baat bij had en er goed van gingen slapen. Ze zwoeren er echt bij. Nou, wij hebben een kind dat helemaal overstuur raakte van het inbakeren en helemaal rood aanliep van boosheid. Als jonge ouders schiet je dan gelijk in paniek en je kunt begrijpen dat we dit nooit meer hebben gedaan bij onze dochter.

Toch heb ik soms ook veel baat gehad bij de adviezen van anderen en daarom deel ik ook graag mijn eigen tips. Deze keer deel ik een lijst met producten die ik heel erg fijn vond om te gebruiken.

Tip 1: White Noise Machine om Rustig te Slapen

Een goede nachtrust is essentieel, zowel voor jou als voor je baby. Een white noise machine kan wonderen doen om je kleintje in slaap te sussen. Deze machines creëren een constant, rustgevend geluid dat omgevingsgeluiden maskeert, waardoor het lijkt alsof ze weer in je buik zitten.

Er zijn talloze opties op de markt, van draagbare machines tot ingebouwde functies in babyfoons. Maar wij hebben ook vaak genoeg gewoon onze telefoons gebruikt. Het is wel fijn dat als je een apparaat koopt, je een machine kiest met verschillende geluidsopties, zodat je kunt afwisselen en ontdekken welk geluid het beste werkt voor jouw baby.

Tip 2: Philips Avent stomer en blender voor zelfgemaakte en gezonde babyhapjes

Zodra je gezonde hapjes mag geven zijn wij er meteen mee begonnen. Voeding is een cruciaal aspect van de groei en ontwikkeling van je baby. Het bereiden van zelfgemaakte babyhapjes is niet alleen gezonder, maar ook voordeliger dan het kopen van kant-en-klare potjes. De Philips Avent stomer en blender is een GE-WEL-DIG apparaat dat het proces vereenvoudigt.

Je kunt groenten en fruit stomen en vervolgens pureren tot de perfecte consistentie voor je kleintje. Het is echt een manier om makkelijk gezonde hapjes te maken en telkens nieuwe groenten uit te proberen.

Tip 3: Maxi-Cosi - Voor veilig en comfortabel voor reizen met de auto

Wanneer je in het ziekenhuis bevalt, ben je verplicht om een autostoel te hebben om samen naar huis te gaan. Misschien herkennen jullie dit ook, maar die eerste keer dat je met je kind uit het ziekenhuis komt en naar huis moet rijden, is echt heel erg spannend. Wij reden zelf met 80 over de snelweg en waren extreem alert. Een veilig autostoeltje stelt je op dat moment toch een beetje meer gerust.

Een Maxi-Cosi autostoeltje waarbij je kindje plat kan liggen en dus langer in het stoeltje kan blijven is echt een fijne must-have. Zeker ook omdat je in het begin je kindje vaak uit de auto haalt en met de Maxi-Cosi op het onderstel van de kinderwagen zet. (Vergeet nooit je adapters ;))

Een andere tip is een autostoel base. Deze bevestig je met Isofix in de auto, waardoor je de Maxi-Cosi alleen nog maar vast hoeft te klikken. Scheelt een hoop frustratie en geklungel met de gordels.

Tip 4: Voetenzak voor Maxi-Cosi - Houd je baby warm

Onze dochter werd geboren in september en de herfst en winter waren daardoor al redelijk snel in aantocht. Wat wij daarom ook echt heel vaak hebben gebruikt is een voetenzak in de Maxi Cosi.

De voetenzakken van Jollein zijn zachte en gevoerde zakken, ontworpen om je baby warm te houden tijdens de autoritten, maar ook wanneer je ze uit de auto haalt. Je trekt een kleine baby niet een hele dikke winterjas aan in het begin en daarom is dit echt heel fijn om erbij te hebben.

Tip 5: Stokke stoel met babyset - Duurzaam en handig

Ja, deze zal vast op heel veel lijstjes staan, maar ook wij zijn echt heel erg blij met onze Stokke stoel. Zeker in het begin kon onze dochter door de babyset rustig bij ons aan tafel zitten. Maar ook nu gebruiken we het voor allerlei activiteiten, zoals knutselen. Het is even een investering, maar de stoel gaat echt jarenlang nog mee.

Heb je wat minder te besteden? Kijk dan bijvoorbeeld op Instagram en ga op zoek naar bedrijven die deze stoelen tweedehands aanbieden. De stoelen zijn van hoge kwaliteit. Kinderen gebruiken een Stokke stoel totdat ze ongeveer 5/6 zijn, en dan zijn deze stoelen zeker nog niet versleten. Een tweedehands stoel is daardoor net zo mooi en ook nog eens extra duurzaam.

---

Deze blog is geschreven voor de webshop van PosterStories. Benieuwd naar onze geboorteposters? Neem een kijkje!

Terug naar blog

Birth flowers