5x de leukste musea voor kinderen tijdens de kerstvakantie - PosterStories

5x de leukste musea voor kinderen tijdens de kerstvakantie

Ben jij op zoek naar een leuk uitje tijdens de kerstvakantie met de kinderen? Wij hebben de leukste musea voor kinderen op een rij gezet. Deze musea zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. 

1. Spoorweg museum Utrecht

Tijdens de kerstvakantie is het Spoorwegmuseum helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer! Je kunt er nu alle fantastische treinen bewonderen in een winterwonderland met overal lampjes, kerstdecoratie én je kunt schaatsen op de schaatsbaan tussen de treinen. 

2. Scheepvaartmuseum Amsterdam

Speciaal tijdens de kerstvakantie heeft het Scheepvaartmuseum een samenwerking met Cinekid. Ze organiseren activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden. Je kunt er o.a. zelf een korte animatie film opnemen of naar de pop-up bioscoop. Maar uiteraard kun je ook de rest van het museum bekijken en aan boord gaan van het gerenoveerde VOC-schip. 

3. Kinderboekenmuseum Den Haag 

Houden jullie van lezen? Dan is het Kinderboekenmuseum in Den Haag een van de beste uitjes tijdens deze kerstvakantie. In dit museum kun je de kinderboeken zelf literaire verhalen ontdekken, beleven en zelf maken. 

4. Oyfo Techniekmuseum Hengelo

Wanneer je houdt van interactieve uitjes, dan is het Techniekmuseum in Henglo dé plek om te bezoeken deze vakantie. In het Techniekmuseum voel je je een echte uitvinder en tijdens de kerstvakantie zijn er ook speciale activiteiten zoals: tollende tol, een Bibberspiraal of bewegende robot maken. 

5. Nijntje museum in Utrecht 

Is jouw kindje gek op Nijntje? Dan kan een bezoek aan het Nijntje museum deze vakantie niet ontbreken! In het Nijntje museum kan jouw kindje lekker spelen en ontdekken met Nijntje en haar vriendjes. Tip, boek voor je bezoek online kaartje voor het museum. Wij hebben dit de eerste keer niet gedaan, en dachten een kaartje aan de deur te kopen, maar alles was al uitverkocht.

 

Terug naar blog

Birth flowers