Een dag naar het spoorwegmuseum

Een dag naar het spoorwegmuseum

Zoek je een leuk museum voor kinderen? Wij hadden zelf al vaker over het Spoorwegmuseum gehoord, en afgelopen week besloten we dan eindelijk eens te gaan. Samen met onze dochter van 1,5 jaar reisden we af naar Utrecht, en we kunnen zeggen, het is een aanrader!

Wanneer je binnenkomt bij het museum, zie je meteen dat er veel aandacht is besteed aan de beleving. Voordat je jouw entreekaartje of museumkaart laat scannen, kom je binnen op een perron waar je de eerste oude wagon kunt bekijken.

aankomst-spoorwegmuseum

Eenmaal binnen in het museum word je overweldigd door de grote verzameling treinwagons. Van oude stoomlocomotieven tot allernieuwste elektrische treinen. Het is fascinerend om alle treinwagons zo bij elkaar te zien en uitleg te krijgen over de treinen van de toekomst.

Wat wij vooral heel erg leuk vinden zijn alle interactieve onderdelen in het museum. Ze hebben onder andere theatervoorstellingen, er is een wagon die door het Techlab rijdt en uitleg geeft over de techniek van treinen en buiten rijdt er een klein treintje waar kinderen in kunnen stappen. En er is nog veel meer! We hebben ze niet allemaal kunnen doen, want met een kleintje van 1,5 jaar moet je soms toch even rustiger aan doen, maar het zorgt er wel voor dat we binnenkort nog een keer teruggaan.

Spoorwegmuseum-blog

Ben jij weleens in het Spoorwegmuseum geweest?

Tip! De parkeerplaats zit snel vol. Wil je voor de deur parkeren, zorg er dan voor dat je er vroeg bent. 

Terug naar blog

Birth flowers