De leukste kindertheaters

De leukste kindertheaters

Ben jij het zoveelste ritje naar Monkey Town weleens zat en wil jij een uitje wat leuk en leerzaam is voor je kind? Ga dan eens naar het kindertheater!  

Veel voorstellingen in kindertheaters bevatten veel educatieve elementen, dus naast dat het leuk is, leren ze bijvoorbeeld ook om te tellen of hoe je omgaat met andere kinderen. Wij hebben hier de vier leukste kindertheaters op een rij gezet

1. De Toverknol

De Toverknol is een kindertheater in Amsterdam en Utrecht. Elke maand vind je hier een nieuwe voorstelling voor kinderen vanaf twee jaar. Wat het extra leuk maakt om bezoek te brengen aan dit theater, is dat de kinderen zich voor de voorstelling mogen verkleden als prinses, ridder, superheld(in), dier of ander personage. Dit geeft een extra beleving voor de kinderen. 

2. Koomans poppentheater

Heb jij een kindje dat ouder is dan vijf jaar? Dan is het Koomans poppentheater in Den Haag een aanrader. Dit theater bestaat al 60 jaar en biedt verschillende spannende voorstellingen aan voor kinderen die ouder zijn dan vijf jaar. Tip! Bekijk vooraf de video's op de website om te zien of jouw kindje deze voorstellingen niet te spannend vindt. 

3. Theater De Krakeling

In Amsterdam vind je Theater De Krakeling. Bij Theater De Krakeling komen de mooiste verhalen voor kinderen tot leven doormiddel van muziek, spel, multimedia en dans. Bij dit theater zijn er al voorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar en kun je bij sommige voorstellingen samen met jouw kindje theater maken. 

4. Het Nederlands Poppentheater

Op zoek naar een beetje nostalgie? Bezoek dan eens het oudste poppentheater van Nederland in Edam, Het Nederlands Poppentheater. Dit poppentheater bestaat inmiddels 100 jaar en is in 1923 opgericht. Elke zaterdag en zondag om 15:00 uur is er een voorstelling in hun eigen theater dat zit in een sfeervol monumentaal pand. 

 

Heb jij toevoegingen aan deze lijst? Stuur ons dan een mail hallo@posterstories.nl

Terug naar blog

Birth flowers