Help andere kinderen om Sinterklaas te vieren

Help andere kinderen om Sinterklaas te vieren

De donkere wintermaanden zijn weer begonnen, en dat betekent dat we weer lekker met de kaarsjes aan op de bank ploffen, maar ook dat de feestdagen weer in aantocht zijn. De eerste grote feestdag voor de kinderen is natuurlijk Sinterklaas. Voor ons was dit altijd een magisch feest, waarin we werden verwend met ontzettend mooie cadeaus. Ook voor onze dochter willen wij dit een groot feest maken. Maar wij zijn ons er ook heel bewust van dat dit niet voor iedereen een mooi feest is. Jaarlijks zijn er namelijk zo'n 80.000 (!) kinderen in Nederland die geen cadeau krijgen op 5 december omdat de ouders het financieel moeilijk hebben. Gelukkig zijn er mooie initiatieven zoals Stichting Sint voor Elk Kind, Humanitas Sinterklaasactie en Kinderhulp: Actie Pepernoot. In deze blog leggen we de verschillende initiatieven uit en hopen wij, dat jullie ook kinderen blij kunnen maken met een mooi cadeau.

Waarom is het belangrijk om een initiatief voor Sinterklaas te steunen? 

Sinterklaas is een periode vol verwachtingen en plezier voor kinderen. Het is een tijd waarin verlanglijstjes worden gemaakt, schoenen worden gezet en de spanning in de lucht hangt. Helaas is het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend dat hun wensen vervuld worden. Voor gezinnen met beperkte financiële middelen kan het kopen van cadeaus een uitdaging zijn, waardoor kinderen het risico lopen het feestelijke gevoel van Sinterklaas te missen en zich buitengesloten voelen. 

Stichting Sint voor Elk Kind

Stichting Sint voor Elk Kind is een hartverwarmend initiatief dat zich inzet om Sinterklaas toegankelijk te maken voor kinderen uit financieel kwetsbare gezinnen. Deze organisatie verzamelt donaties en gebruikt deze om cadeautjes te kopen voor kinderen die anders misschien met lege handen zouden staan. Door Stichting Sint voor Elk Kind te steunen, draag je direct bij aan het creëren van blijvende herinneringen voor kinderen die het het hardst nodig hebben.

Humanitas Sinterklaasactie

Humanitas, bekend om zijn inzet voor het welzijn van mensen in moeilijke omstandigheden, organiseert jaarlijks de Sinterklaasactie. Dit initiatief heeft als doel om Sinterklaasvieringen mogelijk te maken voor kinderen van gezinnen met beperkte financiële middelen. Door donaties te verzamelen en samen te werken met vrijwilligers, zorgt de Humanitas Sinterklaasactie ervoor dat ook deze kinderen kunnen genieten van cadeautjes en festiviteiten tijdens dit speciale seizoen.

Kinderhulp: Actie Pepernoot

Een andere prachtige organisatie die zich inzet voor de vreugde van Sinterklaas is Kinderhulp met hun jaarlijkse Actie Pepernoot. Deze campagne heeft tot doel kinderen te ondersteunen die anders geen cadeautjes zouden ontvangen. Door donaties te verzamelen, kunnen ze niet alleen cadeautjes kopen, maar ook andere essentiële behoeften van gezinnen in nood vervullen. Kinderhulp: Actie Pepernoot brengt niet alleen vreugde tijdens de feestdagen, maar biedt ook praktische hulp aan gezinnen die het nodig hebben.

Hoe kun jij zelf helpen naast het steunen van deze initiatieven voor Sinterklaas?

Nu je op de hoogte bent van deze inspirerende initiatieven, vraag je je misschien af hoe je zelf kunt bijdragen. Hier zijn enkele manieren waarop je kunt helpen:

  1. Doneer Financieel: Overweeg een financiële bijdrage te leveren aan een van de genoemde organisaties. Zelfs een bescheiden bedrag kan een groot verschil maken.

  2. Vrijwilligerswerk: Meld je aan als vrijwilliger om direct betrokken te zijn bij het organiseren en uitvoeren van de Sinterklaasactiviteiten. Jouw tijd kan van onschatbare waarde zijn.

  3. Verspreid Bewustzijn: Deel informatie over deze initiatieven op sociale media en in je gemeenschap. Hoe meer mensen zich bewust zijn, hoe groter de impact.

  4. Organiseer Een Inzamelingsactie: Start een inzamelingsactie binnen je netwerk, op het werk of in je buurt. Verzamel geld en cadeautjes om bij te dragen aan de initiatieven.

Terwijl we genieten van onze eigen Sinterklaasvieringen, laten we niet vergeten dat de magie van dit feest voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Door Stichting Sint voor Elk Kind, Humanitas Sinterklaasactie en Kinderhulp: Actie Pepernoot te ondersteunen, kunnen we samenwerken om ervoor te zorgen dat elk kind, ongeacht hun financiële situatie, de vreugde van Sinterklaas kan ervaren. Laten we de kracht van gemeenschap tonen en de glimlach op de gezichten van deze kinderen verlichten, waardoor de ware betekenis van Sinterklaas wordt gevierd - delen, geven en liefde verspreiden.

Terug naar blog

Birth flowers