Even voorstellen aan: Yoshi Hoet

Even voorstellen aan: Yoshi Hoet

Yoshi Hoet is de ontwerper van onze prachtige 'Tot de maan en terug' poster. Een poster geïnspireerd op de ruimte, geheel opgemaakt in haar eigen unieke stijl. Graag stellen wij jullie voor aan deze jonge en getalenteerde ontwerper.

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan voor jouw ontwerpen?

Mijn inspiratie haal ik uit van alles! Van street art tot tattoos, van kinderboeken tot mode. Maar de rode draad waarom ik geïnspireerd ben door iets heeft vaak te maken met een bepaalde grafische lay-out of een mooie sfeer die wordt neergezet door een kleurcombinatie die mij aanspreekt. Ook hou ik van kunst die 'uit het niets/onderbewust' ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan mr. Doodle! Verder vind ik grafische patronen die toch zacht blijven tof, zoals kledingstukken van Iris van Herpen. Oudere kunstenaars die me aanspreken zijn M. C. Escher en Gustav Klimt.

Wat kenmerkt jouw stijl, ook in deze poster?

Mijn stijl is over het algemeen een mix tussen digitaal en met de hand getekend. De grote vlakken met gekleurde gradients zijn vaak digitaal gemaakt, terwijl ik de kleine details en schaduw met de hand maak met fineliner (of in het geval van Posterstories, met de pen en Wacom). Het gedeelte dat ik met de hand teken, bestaat altijd uit een lijnenspel van streepjes die herhaald worden over één plek. Zo creëer ik de illusie van schaduw. Ik houd van een explosie van kleur, maar die tegelijkertijd toch heel zacht blijft in mijn werk. Of het blijft juist volledig zwart-wit, maar toch verwerk ik er zachtheid in door middel van de manier van lijn-verwerking.

Kun je wat vertellen over jouw achtergrond?

Ik ben op mijn 20e afgestudeerd aan de kunstacademie in Maastricht, dat tegenwoordig Maastricht Academy of Media Design and Technology heet. Ik studeerde daar Visuele communicatie, met als specialisatie illustratie. Ik heb altijd in een soort tweestrijd gezeten tussen autonoom kunstenaar willen zijn, of in opdracht werken voor bedrijven als grafisch ontwerper. En nu doe ik het eigenlijk allebei! De combinatie hiervan is ook terug te zien in mijn werk.

Wat vind je leuk aan je samenwerking met PosterStories?

Aangezien ik voornamelijk in dienstverband werk als grafisch ontwerper, vind ik het superleuk om mijn illustratie expertise weer aan het licht te laten schijnen! Ook vind ik het tof dat dit een unisex poster moest zijn over het universum (wat mij persoonlijk ook enorm interesseert) en dat het bedoeld is voor baby’s/kinderen. Kinderen hebben nog een pure creatieve geest, die nog niet is ingevuld door wat er wel of niet 'echt' kan. Daarom voelde ik ook complete vrijheid om deze illustratie te maken; niets is te gek!

En last but not least: Suzan en ik hebben samengewerkt in een digitaal bureau, maar zijn na haar vertrek in contact gebleven. Nooit gedacht dat we op deze manier onze paden weer zouden kruisen, maar het was een ontzettend leuke samenwerking, zowel zakelijk als persoonlijk!

Bekijk hier de poster, gemaakt door Yoshi, in onze shop.

Terug naar blog

Birth flowers