Papadag!

Papadag!

Ik vind het een luxe dat het kan, dat ik samen met mijn dochter Isa een dag in de week leuke dingen kan doen. Maar heel eerlijk moest ik in de eerste fase, toen ze nog een pasgeboren baby was, ontzettend wennen.

Ik heb altijd een idee om leuke dingen te gaan ondernemen met Isa. Maar in het begin dacht ik nogal groots, want het eerste dat in mijn opkwam toen ik mijn eerste papadag had, was naar speeltuin gaan, timmeren of knutselen. Maar dat ging natuurlijk nog niet. 

Dus wat doe je in de beginfase als je nog niet kan communiceren met je dochter?
Vooral heel veel tijd samen doorbrengen. Dan is die eerste lach of voor de eerste keer omrollen op de grond magisch om er te zijn. Zo trots als een pauw heb ik gejuicht bij elk moment dat ze iets nieuws leerden.

Toen ze pasgeboren was, zaten we nog midden in een verbouwen en werden ook veel van mijn dagen met haar gevuld met tripjes naar de bouwmarkt. Met één hand aan de kinderwagen en in de andere hand een kar met hout liep ik door de bouwmarkten, uiteraard met een ommetje door de huisdieren of tuin sectie, en trok veel bekijks van andere klussers. Dit is niet een uitje die ik elke vader zou aanraden, maar Isa keek daar wel altijd haar ogen uit. 

Babyzwemmen is wel een echte aanrader!  Leuk om met andere ouders, ook vaak vaders, te doen en Isa vindt het ontzettend leuk om te zwemmen en met andere kinderen te zijn. 

Inmiddels 16 maanden (het gaat zo ontzettend hard!) en rent ze door het huis.
Ze spreekt al eerste woordjes: Papa, Mama, Opa, Die, Eten en Aapie (tot ergernis van haar moeder omdat het geen Aap of Aapje is).

Alles is “die, die ,die” en dan rent ze passievol naar haar boekenrek of speelgoed.
Veel geduld om te lezen heeft ze niet, na drie bladzijdes springt ze weer op om een volgend boek te pakken en weer opnieuw een aantal bladzijdes te lezen.
Ze vindt het heerlijk om lekker thuis te rommelen en ik ook. Helaas is het ook niet anders met dit weer.

Toch blijft het leuk om nieuwe spelletjes of activiteiten te ontdekken. Morgen gaan we samen haar speelhoek in de woonkamer verder afmaken zodat die het weekend geverfd kan worden.


Wat doen jullie op deze regenachtige dagen?


We zijn op zoek naar dit boek: Mama Baas - Mijn peuter speelt! 60 spelletjes voor kinderen van 1 tot 3 jaar. Eens kijken of we die ergens kunnen scoren.

Terug naar blog

Birth flowers