5 Tips voor het stylen van de babykamer

5 Tips voor het stylen van de babykamer

Het inrichten van een babykamer is een spannende en leuke taak voor veel  aanstaande ouders. Of het nu het eerste kindje is of de tweede, derde of achtste.. Het creëren van een sfeervolle en comfortabele babykamer komt vaak vroeg al voor uit de nesteldrang, maar zeker ook voor de groei ontwikkeling van je kleintje. 

In deze blog delen we onze vijf tips om je te helpen bij het stylen van de perfecte babykamer.

Tip 1: Creëer een sfeervol kleurenpalet

Het kleurenpalet van de babykamer speelt een belangrijke rol bij het creëren van de gewenste sfeer. Kies zorgvuldig kleuren die bijvoorbeeld een kalmerend en rustgevend effect hebben, denk aan zachte pasteltinten, neutrale aardetinten of zelfs een subtiel monochroom kleurenschema. Deze kleuren dragen bij aan een ontspannen omgeving.

Tip 2: Denk praktisch bij het kiezen van meubels

Bij het selecteren van meubels voor de babykamer is het belangrijk om praktisch te denken. Investeer in een comfortabele wieg of ledikant met verstelbare hoogtes, zodat je gemakkelijk bij je baby kunt en de meubels kunt aanpassen naarmate je kleintje groeit. Daarnaast is voldoende opbergruimte essentieel om alle babybenodigdheden georganiseerd te houden.

Ons favoriete bedje is van Sebra 

Tip 3: Voeg speelse accenten toe met decoratie

Decoratieve elementen geven de babykamer een persoonlijk tintje. Kies voor speelse accenten zoals knuffels, mobiles, muurstickers of een schattige wandplank voor boeken. Deze decoratieve items voegen een leuke uitstraling toe aan de kamer. Dit zijn onze favorieten 

Rotan wandplank 

Muziek mobiel

Boekje voor eerste woordjes

Tip 4: Creëer een zintuiglijke ervaring met textiel

Het gebruik van zachte en comfortabele textielmaterialen zorgt voor een gezellige en knusse sfeer in de babykamer, maat is ook comfortabel voor je kindje. Kies daarom voor hoogwaardig beddengoed, zoals zachte katoenen lakens en een warm dekentje.

Tip 5: De ultieme finishing touch!

Nu komen we bij de belangrijkste tip van allemaal (vinden wij ;)), want een geboorteposter van PosterStories is dé ultieme finishing touch voor de babykamer. Een geboorteposter van PosterStories is een prachtige en persoonlijke toevoeging aan de kamer. Met onze unieke poster, kunstwerkjes zeggen we ook wel, kun je de geboortedetails van je baby, zoals naam, geboortedatum en tijd op een stijlvolle manier vastleggen. 

Ga naar de webshop

Terug naar blog

Birth flowers