Zomervakantie tips met jonge kinderen

Zomervakantie tips met jonge kinderen

Ja, we weten het, de winter is eigenlijk nog maar net begonnen, maar toch is het voor de meeste mensen hét perfecte moment om na te denken over de grote zomervakantie. Vaak vind je nu nog veel vroegboekkortingen én heb je rustig de tijd om je op alle opties te oriënteren. Wij zijn nu ook aan het kijken wat wij gaan doen en willen je daarom meenemen in de opties die wij nu hebben en wat we hebben geleerd van onze eerste vakanties met een kind.

Wat wij zelf nu niet meer zo snel zouden doen, is het boeken van een verre reis met de auto. Ik herinner me nog goed dat wij onze eerste vakantie met onze dochter gingen plannen; ze was toen rond de negen maanden oud. We besloten met de auto naar Kroatië te reizen en daar naar drie verschillende plekken te gaan. Ons idee was dat onze dochter zich wel zou aanpassen aan onze levensstijl, dus waarom zouden we onze vakantie aanpassen aan haar?

Al snel kwamen we tot de conclusie dat de heenreis naar Kroatië echt te lang was. We hadden moeite om een hotel te vinden en vonden op het laatste moment een hotel in het centrum van ... Toen we eenmaal gingen slapen, begrepen we waarom er nog een kamer over was in dit hotel. Want wat bleek, het hotel lag midden in een straat met cafés en de hele nacht renden er dronken mensen over de gang. We hebben de hele nacht geen oog dicht kunnen doen en waren alleen maar bezig de mensen tot rust te manen, zodat onze dochter kon slapen.

Met slaperige ogen vertrokken we de volgende dag naar het laatste stukje van onze reis naar Kroatië. Eenmaal daar realiseerden we ons dat een kind van onder een jaar natuurlijk niet het begrip 'vakantie' kent en gewoon elke dag om 06:00 uur opstaat. We hebben dus geen enkele dag kunnen uitslapen op deze vakantie en hadden ook geen hotels geboekt die faciliteiten hadden voor kinderen.

Het enige pluspunt aan deze reis was het huis dat wij tussendoor hadden geboekt tussen Trogir en Split. Hier verbleven wij 1,5 week en dat was echt het hoogtepunt. We konden onze dochter hier rustig laten slapen, en we hoefden ons geen zorgen te maken over de andere hotelgasten wanneer ze moest huilen. We hadden heerlijk een eigen zwembad en konden op ons eigen tempo uitstapjes maken naar de steden en watervallen. Hier kwamen we echt even tot rust en realiseerden ons dat dit vanaf nu de vakanties zijn die we moeten boeken.

Dit is dan ook onze leidraad voor onze vakantie dit jaar. Wat is voor ons dit jaar belangrijk:

  • We willen een vliegreis met een huurauto om uitstapjes te kunnen maken.
  • We willen een huis zonder andere gasten, zodat wij ons niet druk hoeven te maken over lawaai.
  • Het moet een plek zijn waar je kunt relaxen, maar waar je ook uitstapjes kunt maken naar leuke stadjes.

Onze favoriete site om te kijken en te boeken is Eliza was Here. Echt helemaal top! Echt ontzettend leuke huisjes kom je hier tegen en de prijs is vaak inclusief vlucht, auto en accommodatie. We hebben onze favoriete bestemmingen en accommodaties op een rij gezet.

Vakantie in Griekenland

Estrella Villas - Rhodos

Estrella Village Rhodos

 

El Camino Villas - Lefkas

El Camino Villas

White Village - Rhodos

White Village

Paradise Village - Corfu

Paradise Village - Corfu

Vakantie in Spanje

Villas del Alba - Andalusië 

Villas del Alba - Andalusië

Villas Residencial Bogamari - Ibiza

Villas Residencial Bogamari - Ibiza

Terug naar blog

Birth flowers